sunnuntai 13. toukokuuta 2012

prinsessakakku


Hei! Täytekakkutouhuja pitkästä aikaa, tällä kertaa äitienpäivän kunniaksi. Prinsessakakku on yksi suosikeistani ja olen pitkään halunnut opetella kokonaan marsipaanikuorrutetun kakun tekoa. Tässä kakussa oli siis pinnalla marsipaania ja täytteenä reilusti tuoreita mansikan siivuja, lemon curdia sekä diplomaattikreemiä.  Kakkuun tein 6 munan sokerikakkupohjan ja näpertämäni kakunkoristeet ovat nekin marsipaania. Täytteet sopivat hyvin yhteen ja tuoreet mansikat raikastivat kokonaisuutta ihanasti! Pidän siitä että kakuntäytteissä on myös rakennetta mukana, siksi tuoreet marjat ja hedelmät ovat erityisesti mieleeni perinteisten hillojen ja soseiden sijaan.


Marsipaanin käsittelystä tuli tehtyä ihan kivoja huomioita ja niistä taidan kirjoittaa vielä ihan kokonaan erillisen osion vastaisuuden varalle. Jännä juttu vaikka kuinka on tullut luettua ties kuinka monia ohjeita marsipaanikakun teosta, aina sitä vaan oppii uutta kun mennään itse käytäntöön! Tämä kakku oli herkkua. Sen voin itsekin todeta, kun kerta pääsin syöminkeihin mukaan. :)

Niin ja lämpimästi tervetuloa uudeksi lukijaksi Reetta!  
Ihanaa kun täällä vieraillaan. 



10 kommenttia:

  1. Mielettömän kaunis. Taitavasti tehty <3

    VastaaPoista
  2. Ihana kakku!! Tämä on niin mahtava blogi, että pakkohan sitä oli liittyä lukijaksi :)

    VastaaPoista
  3. Voi kiitos kauniista kommenteistanne :) Ilahduttaa kovasti! Pidin kyllä itsekin lopputuloksesta näin ekaa kertaa kunnolla marsipaanipäällystyshommissa olleena. Koristeiden askartelun kanssa on aina toki kehittymisen varaa ja sehän on hyvä vaan. Olisipa näitä juhlapyhiä vain kalenterissa useammin ja sen myötä taas uusia kakkuja! ;)

    VastaaPoista
  4. Oi miten kaunis prinsessakakku. nuo täytteet kuullostaa niin hyviltä, että jo lukiessa tuli vesikielelle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli maukas täytesekoitus, suosittelen kokeilemaan! Ne mansikan siivut on myös sen verran jämäköitä vielä nyt tuoreeltaan että niistä kun muokkaa kakkua kootessa ylimpään täyteväliin keskeltä kohoavan keon niin saa samantien kakunkin kuperaksi niitä vasten! Prinsessakakun tyyliin :)

      Poista
  5. Tosi nätti kakku, hienosti olet onnistunut! Itsekin olen ollut jo ties miten pitkään aikeissa kokeilla prinsessakakkua, että pääsisi a) pyyhkimään yhden klassikon testilistalta yli ja b) opettelemaan marsipaanilla kuorruttamista. : ) Jospa sitä vaikka kesällä saisi aikaiseksi ryhtyä tuumasta toimeen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla. Kannattaa ihmeessä ryhtyä hommiin. Tämän kakun jälkeen on sellainen olo että pitäis leipoa vähintäänkin leivosten muotoon heti uus kierros marsipaanin kera! Erityisen ihanaa tossa itse kuorrutteessa oli mun mielestä sen kuorrutteen ihmeellinen pehmeys kakkua leikattaessa verrattuna perussokerimassaan. Ja onhan se se marsipaanin maku..nam. Toiset tykkää, toiset ei.

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos! Kakkujen teko on niin mun lempipuuhaa :)

      Poista