tiistai 1. toukokuuta 2012

kinuski-riisimurokarkit


Kinuski-riisimurokarkit syntyivät hetken mielijohteesta vappumakeisiksi tarjoilupöytään. Kaapista löytyi kondensoitua maitoa, riisimuroja ja voita. Niistä sitten nämä pikku herkkupalat rakensin. Karkkeja tuli ihan valtava määrä. Ohjeen voi halutessaan puolittaakin, niin ei pääse syntymään turhan suurta herkkuvarastoa pahan päivän varalle. :)

Kinuski-riisimurokarkit
( n.60 pientä karkkia)

1,5 tölkkiä kondensoitua maitoa 
100 g voita sulatettuna
n. 8-10 dl riisimuroja

lisäksi pieniä karkkivuokia tai minimuffinssivuokia
(käytin jälkimmäisiä)

Keitä kondensoitua maitoa 2,5- 3 tunnin ajan keskilämmöllä avaamattomissa tölkeissään etiketit poistettuna tilavassa kattilassa. Pidä huolta että tölkit ovat koko valmistuksen ajan veden peitossa, lisää vettä tarvittaessa. Anna jäähtyä hyvin ja avaa purkit varoen. Sekoita sitten kinuskiksi tiivistynyt kondensoitu maitovalmiste ja sulatettu voi keskenään, lisää riisimurot sekoittaen. Pyörittele massasta pieniä palloja ja annostele vuokiin. Anna jähmettyä kylmässä muutaman tunnin ennen tarjoilua ja säilytä myös kylmässä. Karkit säilyvät kylmässä useita päiviä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti