keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

rieskarullat


Nämä maistuvat rieskarullat pyöräytin pääsiäiskahvipöytäämme suolapalaksi. Täytteeksi Fazerin Täysjyvä Rullarieskalevyjen sisään pilkoin palvikinkkua, paprikaa, tuoretta ruohosipulia ja jääsalaattia. Lisäksi vielä ruohosipulituorejuustoa sekä creme fraichea. Voin suositella lämpimästi kokeilemaan nimenomaan noilla reilun kokoisilla täysjyvärieskoilla, sillä rullat oli mukavan tukevia jääkaapissa muutaman tunnin maustuttuaan ja olisi varmasti säilyneet kiinteinä pidempäänkin. Ruokaisa ja raikas vaihtoehto esimerkiksi juhlapöydän suolapalaksi, tai mikä ettei muutenkin normaalia iltapalaa piristämään! 

Rieskarullat

1 pkt Fazerin Täysjyvä Rullarieskalevyjä (yht. 7 rieskalevyä, itse käytin 6 kpl) 
n. 200 g palvikinkkua
1 pienehkö paprika
1 ruukku jääsalaattia
tuoretta ruohosipulia silputtuna
2 purkkia creme fraichea
ruohosipulituorejuustoa levitteeksi rieskoille
mausteeksi ripaus jauhettua mustapippuria

Valmista täyte. Pilko paprika ja kinkku pienenpieniksi paloiksi. Silppua ruohosipulia maun mukaan. Yhdistä paprika-, kinkku-, ja ruohosipulisilppu keskenään ja sekoita joukkoon ranskankerma. Mausta halutessasi mustapippurilla. Tarkista maku. Aseta rieskalevy täyttämistä varten foliolle, jotta saat rullattua sen suoraan folion sisään täytön yhteydessä. Levitä rieskalle ensin nokare tuorejuustoa, sitten 1-2 ruokalusikallista täytettä. Asettele täytteen päälle salaatin lehtiä rieskan koko leveydeltä. Rullaa täytetty rieska napakasti rullaksi ja kääri tiivisti foliopalan sisään maustumaan. Anna rullien maustua kylmässä ainakin muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua jotta maut tasoittuvat. Avaa foliot ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Itse leikkasin yhdestä rullasta kolme suolapalaa, pienempiäkin ne voivat olla. Tällä tavoin satsista tulee yhteensä noin 18-20 annospalaa. 


Aurinkoista kevään alkua ja makoisia herkutteluhetkiä sinne jokaiselle :) 
Ja lämpimästi tervetuloa uusille lukijoille!!

ps. kakkuasiaa etsiville tiedoksi, että olen nyt päivittänyt Sivut- osioon uusia kakun täytteitä ohjeineen.


1 kommentti:

  1. kiitos hyvästä reseptistä, tänään menee testiin! :)

    VastaaPoista