lauantai 19. toukokuuta 2012

vaniljaiset sitruunatäytepullat


Viikonlopun alkajaisiksi leivoin pitkästä aikaa oikein pullataikinan. Tällä kertaa pullat kiertyi täytteen kera muffinssivuokiin pikku kiepeiksi dallaspullien tapaan. Täytteessä kokeilin sitruunarahkan ja vaniljakreemin sekoitusta- toimii! Yhdistelmä oli raikkaasti makea eikä lainkaan rasvaisen tuntuinen niinkuin usein esim. dallaspullissa tapaa olla (jotka nekin tietysti aivan ihania omalla paikallaan). Ohje on aika peruspullaohje ja näillä määrillä saa noin 24 pienehköä täytepullaa normaalin kokoisiin muffinssivuokiin paistettuna.

Vaniljaiset sitruunatäytepullat:
( n.22-24 kpl )

3 dl kevytmaitoa
1 kananmuna
1 pss kuivahiivaa
vajaa 1 rkl kardemummaa
1 dl sokeria
1/2 tl
1 dl juoksevaa margariinia
n. 8-10 dl vehnäjauhoja tai tarpeen mukaan

täyte:
1 prk sitruunarahkaa
2 dl vaniljakreemiä

voiteluun kananmunaa
pinnalle mantelilastuja
koristeluun tomusokeria

Valmista pullataikina. Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi kuivahiivapakkauksen ohjeistuksen mukaan ja sekoita kuivahiiva pariin desiin jauhoja. Vatkaa maidon sekaan vispilällä kananmuna, hiiva-jauhoseos, kardemumma, suola ja sokeri. Lisää taikinaan loput jauhot vähitellen samalla taikinaa hyvin vaivaten ja kaada joukkoon taikinan teon loppuvaiheessa huoneenlämpöinen rasva. Lisää tarvittaessa jauhoja ja vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna pullataikinan nousta liinalla peiteltynä lämpimässä paikassa noin kaksinkertaiseksi, puolisen tuntia riittänee.Valmista täytettä varten vaniljakreemi vedestä ja vaniljakreemijauheesta pakkauksen ohjeen mukaan ( 1 osa vaniljakreemijauhetta ja 3 osaa kylmää vettä).

Vaivaa paisuneesta taikinasta ilmakuplat pois ja kaulitse taikinasta levy, jolle levität täytteen. Levitä ensin pohjalle notkistettu sitruunarahka ja päälle vaniljakreemi. Rullaa levy napakaksi rullaksi pidemmältä sivulta katsoen ja leikkaa parin sentin paksuisiksi "kiekoiksi". Nostele kiekot paperisiin muffinssivuokiin ja asettele muffinssipellille paistoa varten. Voitele pullakiekot kananmunalla ja ripottele pinnalle hieman mantelilastuja. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia koosta riippuen, kunnes pullat saavat kevyesti väriä. Anna jäähtyä hetken pellillä ja siivilöi päälle tomusokeria. Parhaimmillaan nämä täytepullat ovat tuoreeltaan huoneenlämpöisinä jäähdyttyään tovin. 

Herkullista viikonvaihdetta!
:)

1 kommentti: