tiistai 1. toukokuuta 2012

daim-valkosuklaajuustokakku


Meillä vietettiin vappuna tupareita ja tupaantuliaisten tarjoiluihin kuului myös tämä Daim-valkosuklaajuustokakku. Kokeilin ensimmäistä kertaa suklaisen kiilteen tekemistä hyydytetyn juustokakun päälle ja sehän onnistui hyvin! Kannattaa kokeilla. Vahvan kaakaon makuinen kiille taittaa kivasti kakun täytteen makeutta, ja antaa hieman viimeistellymmän ilmeen. Ohje kiilteeseen on Kinuskikissan sivuilta. Tämä kakku on tehty 26 cm halkaisijan pyöreään irtopohjavuokaan ja riittää isommallekin seurueelle.


Daim-valkosuklaajuustokakku

pohja:
300 g kaurakeksejä
200 g sulatettua margariinia

täyte:
 4 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
200 g valkosuklaata
2 pussia Daim-rakeita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Halutessasi voit suihkuttaa vuoan sisäreunoille tässä vaiheessa myös vuokasprayta, joka varmistaa siististi irtoavat reunat. Helpompaa kuin reunakalvon käyttö. Murskaa kaulimella muovipussiin laitetut keksit muruksi. Sekoita keksimurujen joukkoon sulatettu rasva ja painele seos kevyesti vuoan pohjalle. Murskaa samoin daim-rakeet pienemmiksi muruiksi ja ripottele puolet rakeista pohjan päälle ennen täytettä.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sulata valkosuklaa, anna jäähtyä hetken ja lisää vaahdotettuun kermaan. Lisää vaahtoon keltuaiset, tuorejuusto ja vanilliinisokeri ja vatkaa kevyesti sekaisin. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi ja lisää varovasti käännellen muun seoksen joukkoon. Purista liivatteista vesi ja sekoita ne kiehautettuun vesitilkkaan. Yhdistä hetken jäähtynyt seos täytteeseen ja vatkaa kevyesti sekaisin. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle vuokaan ja ripottele täytekerroksen päälle loput daim-rakeet. Kaada loput täytteestä päälle ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään ja valmista sitten kiille.


Suklaakiille:
3 dl kevytmaitoa
1 dl tummaa kaakaojauhetta
3/4 dl sokeria
3 liivatelehteä

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan ja sekoita hyvin. Kuumenna kiehuvaksi samalla kevyesti sekoitellen ettei seos pala pohjaan. Ota liedeltä, kun seos on tasainen. Sulata vedestä puristetut liivatelehdet yksitellen suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi välillä sekoitellen. Kaada haalea seos vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus varovasti ettei kiille repeä ja siirrä kakku tarjoilualustalle.

6 kommenttia:

  1. Kiitos, hyvä vinkki tuo suklaakiille! Ja olet koristellut kakun kauniisti.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Piti nyt kokeilla tosiaan vähän erilaista kiillettä kakulle ja tuo kiilteen maku on tosiaan tosi hyvä erityisesti kun siitä ei yritäkään tehdä liian makeaa. Sopii varmasti moniin erilaisiin hyydytettyihin kakkuihin.

    VastaaPoista
  3. Todella kaunis kakku! Näyttää niin herkulliselle. :) Taidanpa kokeilla ohjettasi joskus, suklaakiille kuulostaa niin mielenkiintoiselle!

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Kannattaa kokeilla. Yllättävän yksinkertaista mutta antaa vähän erilaisen viimeistelyn kakulle :)

    VastaaPoista
  5. Hei! Halusin vain kysyä, voiko keltuaiset jättää pois? Pelkään että maistuu raaka kananmuna läpi. Vastaatko kiireesti? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vaan anonyymi :) En valitettavasti päässyt vastaamaan kiireesti, sillä tietokone sanoi itsensä irti, eikä täten ole nyt kotikonetta käytössä. Mutta kysymykseesi vastauksena sanoisin että mielestäni maun vuoksi ei kannata jättää keltuaisia pois, kakku on kaikkea muuta kuin kananmunan makuinen ;) mutta ihan käytännön tasolla, jos jostain syystä olisi vain pakko tehdä ilman keltuaisia, niin voihan sitä kokeilla niinkin! Valitettavasti lopputuloksen onnistumisesta ei sitten ole mitään takeita, sillä en ainakaan muista että olisin koskaan jättänyt niitä pois. Kerro ihmeessä kuinka kävi jos päätit kokeilla ilman keltuaisia, olisi kiva tietää! Ja tervetuloa uudelleen!

      Poista