maanantai 21. toukokuuta 2012

kinuski-nougatkakku


Hyydytetty kinuski-nougatjuustokakku maistui kuin nougatjäätelölle kinuskikastike raidoilla. Jos tykkää testata jäätelömakuja leivonnaisissa, tästäpä vaan yksi kokeiluun. ;) No jaa, varsinainen tarkoitus ei ollut alunperin kehitellä jätskitöntä "jäätelökakkua" mutta hieman sinnepäin tämä herkku keinahti. Kyseessä on siis oma versioni Wienernougat- kakusta, jonka ohjeen bongasin alunperin Sitruunamarengilta. Lopulta löysin itseni kehittelemästä omaa ohjetta kolmen eri kakkureseptin avustuksella. Ja kyllä lopputulos palkitsi. Tässä on kermaisen täyteläinen, aavistuksen mantelinen ja kinuskilla höystetty juustokakku joka ansaitsee tulla kokeilluksi. Ei liian makea ei rasvainen, vaan pehmeä ja niin nugaata pullollaan...

 


Kinuski-nougatkakku:

pohja:
n. 175 g toffee-täytteisiä dominokeksejä tai muita keksejä esim. digestive, kaurakeksit jne
50-70 g sulatettua margariinia

täyte:
2,5 dl Flora kuohukermaa ( tai muuta vispi- tai kuohukermaa)
2,5 dl Flora Vanilla-vaahtoutuvaa kastiketta
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 pss wienernougat- rouhetta
n. 1/2 dl sokeria 
(vähempikin määrä sokeria riittää riippuen käytettävästä kinuskista-
mittaa siis sokeria joukkoon oman maun mukaan)
n. 1/2 tl vaniljasokeria
1/2 - 1 dl vettä
6- 8 liivatetta
2 dl kinuskikastiketta

päälle n. 1/4 pss wienernougat- rouhetta

Vuoraa pyöreän 20-24 cm halkaisijan irtopohjavuoan pohja leivinpaperipalalla. Vuoan koon valinta on ihan makuasia, itse valmistin kakun 20 cm halkaisijan vuokaan, jolloin täytettä tulee aivan piripintaan asti ja kakku on melko korkea. Suuremmalla vuoalla tulee sitten matalampi kakku. Voit suihkuttaa vuoan sisäreunoille myös hieman vuokasprayta helpottamaan valmiin kakun siististi irtoamista. Murskaa keksit muovipussissa kaulimella pieneksi muruksi ja sekoita joukkoon margariinisula. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle. Ei tarvitse tahkoa- kevyt levittely riittää. :) 

Valmista täyte. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon sokerit. Vatkaa kerma ja vaahtoutuva vaniljakastike vaahdoksi kumpikin omissa kulhoissaan ( ja tässähän käy hyvin vaikka molemmat olisi pelkkää vispi- tai kuohukermaa, käytin itse mitä kaapista löytyi ja tuli tämä mixaus). Yhdistä tuorejuusto-sokeriseos, kermavaahto ja vaniljavaahto. Lisää tässä vaiheessa joukkoon myös wienernougat-rouhe. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia ja rutistele vedet pois. Kiehauta vettä ja sekoita pehmenneet liivatteet yksitellen joukkoon kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä hetkinen ja kaada liivateliemi ohuena nauhana muun täytteen joukkoon kokoajan kevyesti sekoittaen. Lorauta joukkoon kinuskikastiketta makusi mukaan. Pyöräytä seos sekaisin kevyesti sähkövatkaimella. Kaada vuokaan pohjan päälle puolet täytteestä ja lorauta täytteen päälle "spiraalille" kinuskikastiketta. Lisää loppu täyte ja tasoita pinta. Voit halutessa kaataa myös kakun pinnalle ohuen kerroksen kinuskikastiketta ja ripotella päälle lopun wienernougat-rouheen kuten kuvan kakussa on tehty tai koristella muulla tavalla. Anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli. (Ohjeen liivatemäärä on viitteellinen, sillä itse ajanpuutteen vuoksi käytin 8 liivatetta varmemman hyytymisen aikaansaamiseksi nopeammalla vauhdilla. Jos hyydytät kakkua yön yli, 6 liivatetta varmasti riittää.) Kakun alareunan ympärille pursotin lopuksi vielä vähän ylimääräistä kinuskikastiketta. Voi mitä herkkua. :)

On makuasia mitä keksejä käyttää kakun pohjaksi, mutta itse valitsisin seuraavalle kerralle tälle kakulle pohjaan digestive-keksejä. Kokeilin toffee-dominoita nyt niiden täytteen vuoksi, mutta koska kakun täyte itsessään on riittävän maukas, ei pohjaan enempiä tarvita. Anna ihmeessä palautetta jos kokeilet ohjetta- olisi mukava tietää miten tämä tekee kauppansa. Meillä menekki oli hyvä: tarjoilun jälkeen 2 palaa jäljellä. Ja linjat kiittää... ;)

Aurinkoista viikkoa ja voimia päiviisi!
:)

6 kommenttia:

  1. Oi ku näyttää hyvältä! :) Kinuski on yks mun lempimakuja. Kauniit kukat koristeena. Ja hieno muuten toikin yläbanneri (vai mikä sen nimi onkaan).

    VastaaPoista
  2. Kiitos! <3 Vaihdoin uuden blogipohjan myötä vähän tota banneriakin. Vaihtelu virkistää! Vaaleanpunaiset sävyt on edelleen enempi oma juttuni, mutta kukkia kelpaa katsella missä väreissä tahansa varsinkin kun niitä tuossa ihan pihan reunustalla näkyy noin kasvavan. Ihanaa kun kesä on jo ihan ovella :)

    VastaaPoista
  3. Ihan mielettömän upealle näyttää kakku!! Vau. Uskaltaisinkohan itse kokeilla... mua nuo kinuskijutut vähän hermostuttaa! ;) Onko tämä vaikea tehdä?

    Kuvasi täällä blogissa on tosi kauniita, leivonnaiset sun muut tulee niin hienosti esille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Kannattaa kokeilla. Tämä kakku ei ole ollenkaan vaikeatekoinen, päinvastoin. Oikaisin vähän ja käytin kaupan valmista kinuskikastiketta tällä kertaa. Itsetekoinen on toki aivan omaaluokkaansa ;)
      Mut kakun täyttövaiheessa sen välikinuskin voi jättää poiskin tai käyttää mahdollisimman paksua tavaraa. Sen huomion tein tässä. Itsellä kinuski ois saanut olla vielä paksumpaa.

      Niin ja pitää varmaan mainita tuohon ohjeeseenkin, että päälle tulevan kinuskin voi lisätä vasta hyytymisen loppuvaiheessa tai vaikka jälkeenkin. Mielestäni se ei ole niin tarkkaa! Mulla menee aika usein nää leipomisjutut aika fiilispohjalta :D Herkkua tämä on ja verraittain helppo hyydykekakku moneen muuhun ohjeeseen nähden.

      Kiva kuulla palautetta kuvista. Pidän kuvaamisesta, joskaan en tiedä siitä paljoakaan! :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Thank you very much! It WAS very good :) So nice of you to visit in my blog also!

      Poista