maanantai 3. syyskuuta 2012

hasselpähkinäpikkuleivät


Tadaa! Täällä ollaan jälleen, pitkän kesätauon ja loman jälkeen. Ihanaa, raikasta ja maukasta alkanutta SYKSYÄ kaikille. :) Blogissa ehti vierähtää pitkä tovi hiljaiseloa, mutta leipomatta en sentään ole malttanut olla. Tässä pikaisemmat maistiaiset viimeisimmästä pikkuleipä-kokeilusta. Keksit ovat hyvin pähkinäisiä vaikkei sattumia päällepäin näykään. Käytin hasselpähkinä- ja mantelijauhoja, joista maku on peräisin. Voisi kuvitella, että sulatettu tumma suklaa koristeluna voisi antaa näille aika kivan loppusilauksen. Tällä kertaa mentiin kuitenkin arkisemmalla meiningillä.

Hasselpähkinäpikkuleivät:

 (n. 18-20 kpl)

n. 150g margariinia
1/2 -1 dl hienoa sokeria
1/2- 1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1/2 tl vaniljasokeria

2 dl vehnäjauhoja
yhteensä n.1,5 dl hasselpähkinä- ja mantelijauhoa
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus kanelia
ripaus suolaa







Vatkaa margariini ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää useammassa erässä taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Pyörittele taikinasta jauhotetuin käsin pienehköjä palloja. Litistä päältä kevyesti lusikalla tai sormin. Jätä keksien väliin pari senttiä tilaa leviämisvaraa varten. Paista 175 C uunissa keskitasolla n. 8-12 minuuttia (keksien koosta ja toivotusta kypsyysasteesta riippuen), kunnes keksit ovat saaneet kullanruskeaa väriä. Anna jäähtyä peittämättömänä pellillä hetkisen, ja siirrä sitten varovasti kannelliseen säilytysastiaan. Keksit voivat olla keskeltä aika pehmeitä aivan tuoreina, siksi on hyvä antaa niiden "tekeytyä" pellillä hetkisen. Rapeampia keksejä saa luonnollisesti pidentämällä hivenen paistoaikaa. Maistuu maitolasillisen kera! :)

Lämpimästi tervetuloa uusille lukijoille!

2 kommenttia:

  1. Apua, mitä herkkuja täältä löytyy! Nam, nam! Tuun täältä katsomaan aina jatkossa uusimmat vinkit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos :) Kiva kuulla. Tervetuloa uudelleen!

      Poista