tiistai 26. kesäkuuta 2012

päivänsankarin mansikkainen suklaakakku


Rakas veljeni täytti vuosia, jo huimat 17- vuotta! Tämän johdosta oli tietysti huipputilaisuus leipoa kakkua. Suklaakakkua. :) Kokeilin kakkupohjaan itselleni uutta ohjetta joka sisälsi ihan oikeaa suklaatakin pelkän kaakaojauheen sijaan. Ohjetta vilkuilin Sitruunamarengin sivuilla, täällä. Käytin ohjeesta vain tuon kakkupohjan osuuden. Kakku sisälsi suklaarouheista suklaamoussea ja banaaniviipaleita. Kuorrutin kakun samaisella suklaamoussella ja pinnan koristelin kotimaisilla mansikoilla. Nyt niitä saa. :)

 


Valitettavasti kuviin ei päässyt yhtään otosta leikatusta kakkupalasta josta olisi nähnyt myös pohjan koostumusta, mutta tuolta ohjeen linkistä löytyy kuvaa siitäkin. Tuhtia tavaraa on tämä kakku, suklaata suklaan päälle. Voin suositella kokeilemaan. Jos kaipaa vähemmän makeutta, voi täytevaihtoehdoilla kompensoida makujen voimakkuutta, esim valitsemalla jonkin lähes makeuttamattoman tuorejuustotäytteen suklaisen pohjan kaveriksi.




PÄIVÄNSANKARIN MANSIKKAINEN SUKLAAKAKKU:

(pohjan ohje on lainattu ohjeesta appelsiinisuklaakakku,
Ullan elämä makeaksi- blogista)

5 kananmunaa
2 dl sokeria
(mielestäni voi laittaa vähemmänkin)
200 g tummaa suklaata
100 g sulatettua voita tai margariinia
1, 5 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
(lisäksi laitoin itse myös
1 tl leivinjauhetta)




Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa esimerkiksi  syvällä lautasella kuuman vesihauteen päällä samalla sekoitellen. Yhdistä sula rasva ja sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi kaakaojauhe joukkoon. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon käännellen ja lopuksi suklaa-voiseos varovasti sekoitellen. Kaada voideltuun vuokaan (esim 22 cm halkaisijan) ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 35-45 minuuttia tai kunnes kakku on kokeiltaessa kypsä. Pidin itse kakkua uunissa noin 40 minuuttia ja vähän vähempikin olisi voinut vaikka riittää. Pohjasta tulee näin kivan kostea, eikä se vaadi paljoa kostutusta täyttövaiheessa. Anna kypsän kakun jäähtyä ensin vuoassaan ja kumoa sitten vadille jäähtymään vielä täysin ennen leikkaamista ja täyttämistä. Jos on aikaa, voisi kakkua pitää vielä kylmässä jonkin aikaa ennen leikkaamista. Kakun voi täyttää maustumaan jo edellisenä iltana, jolloin maut pääsevät tasoittumaan. 

ONNITTELUT PÄIVÄNSANKARILLE :)


5 kommenttia:

  1. ihana kakku ! <: ja ihana blogi, upeita kuvia ! eksyin tänne vilhelmiinojen perässä, nyt itse kokeilemaan (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! kiva kuulla että vilhelmiina-resepti innosti. olisi mukava kuulla miten sujui :)

      Poista
  2. kiitos paljon huomioinnista! pitääpä perehtyä sivustoon. :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköinen kakku! Täytyy joskus kokeilla :)

    VastaaPoista