torstai 16. helmikuuta 2012

valkosuklaa popcorn



Tätä pientä makeaa naposteltavaa tarjoili taannoin blogissaan Eat Good 4 Life. Vaaleanpunaisten palleroiden hurmaamina otinpa itsekin heti neuvosta vaarin ja pyöräytin pikakokeiluni makeista poppareista. Maistuu suussasulavalta! Vaikka normaalisti syön popcornini suolattuina, tämä niksi teki kauppansa ja jääkin odottelemaan seuraavia kekkeritarjoiluja. Ps. väriainetta saa käyttää runsaamminkin entistä suloisemman lopputuloksen saamiseksi- ken uskaltaa. Itse lähdin varovaisesti liikkeelle, kun käyttämäni valkosuklaa tuntui imevän ainetta itseensä urakalla jo muutenkin. Väri toki ei makuun vaikuta mitenkään ja sen voi kaikinmokomin jättää tietysti poiskin tai korvata paremmin omaan teemaan sopivaksi!

Valkosuklaapopcornit:

200 g Fazerin valkoista leivontasuklaata
suolattomia popcorneja
(en ollut mitta kädessä mutta sanoisin parin litran kattilallisen popcorneja riittävän)
tilkka vaaleanpunaista elintarvikeväriä (käytin pinkkiä pastaväriä)

Valmista popcornit kuten normaalisti, sulata paloiteltu suklaa esimerkiksi vesihauteessa ( kattilaan muutama desi vettä kiehumaan ja syvä lautanen päälle jossa suklaapalat, sekoitellaan kunnes sulaa ja varotaan ettei pala). Levitä popcornit leivinpaperin päälle uuninpellille ja sekoita jäähtyneeseen valkosuklaaseen väriaine. Levittele vaaleanpunainen suklaalevite esim. ruokalusikalla popcornien päälle ja sekoittele puhtain käsin kevyesti lävitse. Anna suklaan jähmettyä hetkinen esimerkiksi kylmässä, ja tarjoile!

Makoisia pakkaspäiviä kaikille :)
Ja lämmin tervetulotoivotus uudelle lukijalleni Kakuttarelle!

2 kommenttia:

  1. Nää oli tosi hyviä! Yllättävän hyvä yhdistelmä popcorn ja valkosuklaa. :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! Kyllä tosiaan valkosuklaa käy näihinkin. Valkosuklaa näyttää maistuvan melkein missä vain :)

    VastaaPoista