torstai 16. helmikuuta 2012

nopeat perunarieskat


Tässä helppo ja todella hyvä välipala-ja aamupalavinkki. Nähdessäni samankaltaisen ohjeen Belle Baie- blogissa, herahti vesi kielelle ja eikun leipomaan! Ja täytyy todentotta sanoa että paljon helpommaksi ei  voi enää suolaisten leipästen valmistaminen mennä. Vain ainesosat sekaisin ja uuniin- menetelmällä ehtii pyöräyttää satsin jos toisenkin sekä aamu- että iltapalaksi. Koska itselläni sattui olemaan perunamuusia jääkaapissa edelliseltä aterialta, mukailin hieman paria eri ohjetta ja lopputulos meni jotensakin näin:

Perunarieskat:

5 dl vetelähköä perunamuusia 
1/2 prk kermaviiliä
( ja jos haluaa löysemmän taikinan voi lisätä hieman maitoa jatkeeksi maun mukaan)
1 kananmuna
1 tl suolaa
1- 1,5 dl kaurahiutaleita
2,5 dl vehnäjauhoja
muutama ruokalusikallinen sulatettua voita

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään, lämmitä uuni 250 asteiseksi. Taputtele jauhotetuin käsin reilun ruokalusikallisen kokoisista taikinanokareista leivinpaperin päälle pellille keskikokoisia, noin 10 cm halkaisiltaan olevia rieskoja. Kannattaa käyttää tilaa maltillisesti eikä heittää koko satsia yhdelle samalle uunin pellille niinkuin allekirjoittanut. Jos vain aikaa liikenee, tästä riittää toiseenkin pellilliseen. Pistele rieskoihin haarukalla reikiä ja paista heti uunin keskitasolla 10- 15 minuuttia niiden koosta riippuen, kunnes pinta saa vaaleanruskean sävyn. Anna jäähtyä pienenpieni hetki, jos maltat. Tarjoile tuoreena! Nämä oli HYVIÄ. :) 

1 kommentti:

  1. Hei, kivoja ohjeita sinulla täällä!
    Tänään olen leipomassa rieskoja minäkin :)

    VastaaPoista