maanantai 26. syyskuuta 2011

omenajuustokakku

 

Kyllä, tämä on juustokakku isolla J:llä. :) Hämäävästä ulkonäöstään huolimatta ei ole piirakka eikä edes torttu. Syksyn antimia hyödyntääkseni päätin leipoa pienen uunissa kypsennetyn juustokakun, joka on saanut täytteeseensä ja pinnalle omenasiivuja kanelin kera. Maistuva kokonaisuus jonka johdosta suosittelenkin kokeilemaan erilaisia täytevaihtoehtoja! Tässä juustokakun perusohje omien lisäysteni kera:

 Omenajuustokakku 

pohja:
150 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä

täyte:
250 g rahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa 
2 kananmunaa
1- 1,5 dl sokeria (maun mukaan)
1/2 rkl vaniljasokeria
1- 2 rkl perunajauhoja
4-5 pienehköä omenaa siivuina
kanelia


Vuoraa irtopohjavuoka (20- 22 cm) leivinpaperilla. Valmista pohja:  vaahdota rasva ja sokeri, lisää kananmuna vatkaten. Lisää taikinaan jauhot ja vesi ja sekoita nopeasti (täytteen valmistuksen ajaksi voit siirtää taikinan hetkeksi kylmään). Valmista täyte: sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään, viipaloi omenat. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille kylmällä vedellä kostutetuin käsin. Aseta noin puolet omenasiivuista pohjan päälle, mausta kevyesti kanelilla. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Asettele pinnalle loput omenat ja ripottele päälle kanelia. Paista 175- asteisessa uunissa alatasolla noin tunti. Anna kakun vetäytyä viileässä ennen tarjoilua. 

2 kommenttia:

  1. Ja tämäkin on niin houkutteleva! :D Kyllä sulla on kauniita ja kiinnostavia aikaansaannoksia täällä. Hienot muuten blogin yläosan uudet kuvat myös!

    VastaaPoista
  2. kiitti :) vähän uutta lisää sivun ilmeeseen!

    VastaaPoista