maanantai 26. syyskuuta 2011

kevyet banaani-muromuffinssit


Ravitsevat mutta kevyet banaani-muromuffinssit, tai toisin sanoen aamiaismuffinssit, maistuvat mainiosti myös välipalaksi. Ohjeeseen voi yhdistellä täytteitä makunsa mukaan ja entistäkin terveellisemmäksi sitä voi muokata käyttämällä osin täysjyväjauhoja tms. Huomaa jo valmiiksi vähäinen rasvan määrä! :) Ohjeen on  Frendien keittokirjasta. Tässä käytetyn banaanisoseen tilalla voi halutessa käyttää muutakin hedelmää, mutta mielestäni banaani antaa sopivaa mehevyyttä tekemättä taikinaa kuitenkaan liian veteläksi. Huomaa, että näiden on tarkoituskin maistua vähemmän makeilta, mutta jos kaipaat lisää makeutta, lisää hieman sokerin määrää. Ohjeesta tulee noin 12-15 muffinssia.


Banaani-muromuffinssit

3,75 dl aamiaismuroja, kuten All-Bran (käytin Fitness fruit-muroja)
3,1 dl piimää
2 pientä kypsää banaania soseutettuna
2 rkl kasviöljyä
0,6 dl hunajaa
0,6 dl fariinisokeria (käytin tummaa ruokosokeria)
1 kananmuna
3,75 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
1,75 dl rusinoita, kuivattuja hedelmiä tai pähkinöitä hienonnettuna (käytin rusinoita ja pähkinöitä)

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele tavallinen 12 muffinsin muffinssipelti ja jätä odottamaan. Sekoita murot ja piimä kulhossa ja anna murojen turvota pehmeiksi, noin 5 minuuttia. Sekoita banaanit, öljy, hunaja ja sokeri sähkövatkaimella tasaiseksi murojen turvotessa. Lisää joukkoon kananmuna ja sitten muroseos. Yhdistä eri kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan. Älä sekoita liikaa, ettei muffinsseista tule sitkeitä. Kääntele lopuksi rusinat tms joukkoon lastalla. Jaa taikina voideltuihin paistosyvennyksiin ja täytä reunoja myöten. Paista 20-25 minuuttia, kunnes reunat alkavat ruskistua ja cocktail-tikulla pistettäessä tikkuun ei tartu taikinaa. Anna muffinsien jäähtyä 5 minuuttia, nosta ne sitten ritilälle ja anna jäähtyä kunnolla tai nauti lämpiminä. Säilytä muffinsit ilmatiiviisti.  

2 kommenttia:

  1. Oi, näyttää herkullisilta! :) Voisinkin kokeilla joku kerta tuota ohjetta.

    VastaaPoista
  2. kiitos! nämä katosi melko samantien :) ohjetta voi muokata paljolti oman maun mukaan.

    VastaaPoista