keskiviikko 13. marraskuuta 2013

New York Cheesecake


Valmistin ihanaa uunissa kypsennettävää juustokakkua veljeni juhliin. Olen tehnyt samaista juustokakkua aikaisemminkin, mutta kuvien puute esti julkaisemasta ohjetta. Nyt kuitenkin rohkaistuin käyttämään kuvia joita sain veljeltäni, sillä kakku on suussasulavan herkullista! Kakkua on aivan turhaa hehkuttaa enempää, lopputulos kertoo kaiken. Tätä ON kokeiltava. 

 New York Cheesecake
(ohje on noin parille kymmenelle hengelle, isoon n.28cm halkaisijan irtopohjavuokaan)
 
4,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl sokeria
1,5 rkl vaniljasokeria
1,5 tl kanelia
225 g voita tai margariinia
1 kananmuna
vähän alle puoli desiä vettä
 
900 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
3,75 dl sokeria
5 kananmunaa
1,5 sitruunan raastettu kuori
3 tl vaniljasokeria
300 g ranskankermaa
 
300 g ranskankermaa
3 tl sitruunamehua
3 rkl sokeria

Sekoita keskenään pohjan kuivat aineet ja nypi murumaiseksi seokseksi pehmeän voin kanssa. Lisää joukkoon kananmuna ja vesi. Sekoita tasaiseksi esimerkiksi monitoimikoneen avulla, onnistuu ilmankin.Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan jauhotetuin käsin. Laita pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi jähmettymään (tärkeää).
Valmista täyte. Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella kulhossa pehmeäksi. Sekoita sokeri juuston joukkoon ja jatka vatkaamista hetki. Vatkaa kananmunat seokseen yksitellen. Raasta sitruunan kuori. Lisää sitruunankuoriraaste, vaniljasokeri ja ranskankerma täytteeseen. Purista sitruunasta mehua talteen kuorrutusta varten. Kaada täyte jääkaapissa jähmettyneen pohjan päälle. Paista kakkua 175 asteisen uunin alatasossa noin 1 tunti tai 1,5 tuntia, uunista riippuen. Itselläni kesti pidempään. Katkaise uunista virta ja annan kakun olla jälkilämmössä uunin luukku raollaan vielä noin tunnin ajan (annoin olla ainakin pari tuntia). Tämän jälkeen anna kakun jäähtyä hyvin ja siirrä jääkaappiin hyytymään ainakin yön yli.
Sekoita kuorrutusta varten ranskankerma, sokeri ja sitruunanmehu keskenään. Levitä kuorrutus kakulle. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua. Itse käytin koristelussa granaattiomenan siemeniä, ananaskirsikoita sekä karambolaa.

 
Edit: Lisämainintana vielä, että kakku kannattaa ottaa  jääkaapista huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Vartin verran riittänee, jotta koostumus on parhaimmillaan.

3 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvälle. Eikö pohjaan tule leivinjauhetta, tai päälliseen liivatetta. Ja tuleeko kakkuun oikeasti 4prk ranskankermaa, siis sekä väliin että päälle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu hyvää oli. Uusintakierrosta odotellessa. ;)
      Tämä kakku on liivatteeton ja leivinjauheeton, ja tosi hyvin onnistuu ilman niitä. Täyte hyytyy ihan juurikin tuolla uunissa kypsentämällä ja oikein jäähdyttämällä. Ranskankerman määrä tuossa on uskomaton mutta niinpä tuohon oikein isoon kakkuun tuli kilon verran maustamatonta tuorejuustoakin, eli ihan oikein ovat määrät. Kakku on siis hyvin täyteläinen. :) Tämä minulla oleva ohje on tehty puolitoista kertaisena alkuperäisiin ohjeistuksiin nähden. Siksi siis jotkin määrät ovat myös vähän hassuja desimaalin tarkkuuksineen.
      Kannattaa kokeilla!

      Poista
    2. Hups. Tuosta tuorejuuston määrästä vielä, että ohjeessa lukee 900g tuorejuustoa mutta itse taisin kyllä heittää sinne sen tasan kilon Philadelphia-purkit enkä erotellut joukosta enää sitä "ylimenevää" 100g. Tästä syystä puhuin kokonaisesta kilosta. :)

      Poista