keskiviikko 2. lokakuuta 2013

mutakakku



Hei hei hei! Ja sydämellisesti tervetuloa uusille lukijoille! Minä täällä ajattelin palailla taas blogiin pitkän hiljaiselon jälkeen.. vasta kahdeksisen kuukautta siinä vierähtikin. No mutta on siihen syykin. Pieni pojan palleroinen kun saapui elämäämme.. <3

No mutta asiaan. Mutakakkua syksyn koleuden karkoittajaksi. Yleensä valitsen mutakakkuuni ihka aitoa tummaa suklaata mutta löysin nyt netistä tällaisen "kevyemmän" version ja päätin kokeilla. Toimii ihan passelisti, vaniljajäätelöä suosittelen kaveriksi jos sattuu löytymään. Ja tässäpä ohje pieneen mutakakkuun:


Mutakakku 
 
100g voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
 2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Voitele n. 16 cm halkaisijan irtopohjavuoan pohja ja reunat kevyesti ja vuoraa vuoka leivinpaperilla. Sulata margariini. Vatkaa käsin kananmunat ja sokeri nopeasti sekaisin. Lisää hieman jäähtynyt margariini. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi (voit lisätä myös kaiken yksitellen samaan mössöön, ei sisällä leivinjauhetta joten ei haittaa). Paista kakkua 200 asteisessa uunissa n. 15 min ajan.
(ohje täältä, käykäähän ihastelemassa)
 
 
Nami nami.
Ja nyt täysin rinnoin syksyn tuiverruksia päin!  

2 kommenttia:

  1. No täytyy kyllä sanoa, että leivontavimma iskee kun tänne tulee piipahtamaan:) Ihania herkkuja, jään innolla seurailemaan leipomuksiasi. Niin ja tervetuloa takaisin blogimaailmaan!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia kauniista sanoista :) Kiva kuulla että leipomukset inspiroi.
    Tervetuloa lukijaksi!

    VastaaPoista