sunnuntai 9. joulukuuta 2012

puolukkainen juustokakku


Hyvää 2. adventtisunnuntaita! :)
Viikonloppuna on kiva leipoa jotain makeaa perhepiirissä herkutteluun. Näin joulun alla teki mieli jotain vähän erilaista joten maustoin pohjaa kanelilla ja täytteessä maistuu kermaisen täyteläinen kondensoidun maidon makeus ja kirpeät puolukat. Nämä olivatkin oikein toimiva makupari. Kakku on parhaimmillaan rauhassa lepäiltyään uunista oton jälkeen ja vielä jäähdyttyään täysin jääkaapin kautta. Tarjoilun kanssa ei siis kannata kiirehtiä. Tämä ohje on sopiva 24 cm halkaisijan irtopohjavuokaan ja täyteläisen koostumuksensa  puolesta menekkiä voi mielestäni laskea noin palan per henkilö eli on aika riittoisakin.

 Puolukkainen juustokakku:

80 g sulatettua voita
300 g täysjyvädigestivekeksejä
kanelia

400-600g Philadelphia juustoa (käytin 400g)
1 prk kondensoitua maitoa
4 kananmunaa
n. 1dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
n. 1-2 dl puolukoita (käytin pakasteesta)

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Valmista ensin pohja. Sulata rasva ja hienonna keksit muruksi esimerkiksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Sekoita keksimuruihin sulatettu rasva ja mausta kanelilla maun mukaan. Painele seos irtopohjavuokaan pohjalle ja reunoille. Vuuan pohja kannattaa vuorata ensin leivinpaperipalalla, jotta valmista kakkua saa liikuteltua helpommin tarjoiluastialle. Notkista täytettä varten tuorejuusto sähkövatkaimella sekoittaen ja lisää joukkoon kondensoitu maito. Sekoita kunnes seos on tasainen. Lisää joukkoon munat (yksitellen), jauhot (siivilöiden) ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin tasaiseksi. Lisää seos irtopohjavuokaan taikinapohjan päälle. Ripottele lopuksi jäiset puolukat kakun päälle, ne uppoavat kyllä osin täytteeseen mutta eivät näin värjää kakkua. Paista noin tunti uunissa 150 asteessa. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten vielä jääkaappiin viilenemään ennen tarjoilua. Tarjoilua varten voi säästää osan puolukoista ja ripotella koristeeksi kakun pinnalle. 
(Käytin suuntaa antavana ohjeena juustokakun ohjetta,
joka omana kokoonpanonaan löytyy täältä. )

4 kommenttia:

  1. Ihanaa, että kommentoit mun blogissa, niin löysin herkullisen maailmasi! Oikeasti mun pitäisi skipata kaikki leivontablogit, kun on tullut vähän herkuteltua, mutta kun...

    Kauniita kuvia ja ihanan kuuloisia reseptejä täällä! Liityin lukijaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa! :) Kiitos kauniista sanoistasi. Juu herkuttelut jatkukoon ;)

      Poista
  2. Voiko tätä pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole pakastanut tätä koskaan itse, joten osaa valitettavasti sanoa kuinka siihen reagoi. En ehkä itse pakastaisi tällaisella keksipohjalla tehtyä versiota mutta jos teet jollain muulla taikinapohjalla, ehkä sitten uskaltaa kokeilla... Kerro miten kävi jos kokeilet ja pakastat!! :) Kiitos kommentoinnista.

      Poista