keskiviikko 16. marraskuuta 2011

sydämelliset suklaaleivokset


Suklaa on hyvää. :) Muita syitä siitä leipomiseen ei taida tarvita. Nämä leivokset syntyivät aivan hetken mielijohteesta ja kuorrutuksenkin sekoittelin lähinnä siitä mitä kaapista löytyi. Leivosten pohjiksi sovelsin jostain lehdestä aikoinaan talteen ottamaani suklaamuffinssi-ohjetta. Tein taikinapohjan pieneen matalaan uunivuokaan, noin 20x30 cm kokoiseen, ja sain yhteensä 4 ihanaa leivosta. Toki leivokset voi myös leikata neliöiksi, jolloin ohjeesta tulee 6 pienempää leivosta, esimerkiksi jälkiruoaksi.


Suklaaleivokset

100-200 g margariinia tai voita
2,5 dl sokeria (vähempikin mielestäni riittää)
2 kananmunaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vanill.sokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g suklaata rouhittuna 

kuorrutus:
 (tämä meni tällä kertaa ihan näppituntumalla,
joten tarkkoja määriä ei tullut otettua talteen)
margariinia
tomusokeria
kaakaojauhetta siivilöitynä joukkoon
maustamatonta tuorejuustoa
(ripaus appelsiinikuoriraastetta/ appelsiinimehua)

koristeeksi suklaarouhetta
(käytin maitosuklaata koska leivosten
pohja on voimakkaan suklainen)
Sekoita pehmeä rasva, sokeri, kananmunat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseokseen. Rouhi suklaa ja lisää taikinan joukkoon. Levitä taikina pienelle matalalle uuninpannulle leivinpaperin päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, tarkkaile ettei pinta pala. Kokeile kypsyys tikulla, ettei taikinaa enää tartu tikkuun ja voit ottaa vuoan pois uunista. Anna jäähtyä ja kumoa levy leivinpaperin päälle varovasti. Ota levystä esimerkiksi sydämen mallisella piparkakkumuotilla leivospaloja. (Ylimääräiseksi jäävät reunapalaset voi pakastaa pussissa ja käyttää ne  myöhemmin esim. jälkiruoka-annoksissa jäätelön kera.)
Valmista kuorrutus vatkaamalla kevyesti kaikki ainekset yhteen, mittasuhteet voi muokkailla oman maun mukaan. Levitä kuorrutus leivosten päälle ja tasoita reunat. Voit koristella pinnan muotoilemalla esim pikkulusikalla kaaria sydämen keskustaa kohti tms. Ripottele lopuksi leivosten pinnalle suklaarouhetta ja tarjoile. Nam :)

4 kommenttia:

  1. Onpa ihanat! :) Varmasti tosi hyviä.

    VastaaPoista
  2. Oi, oi, oi mitä herkkuja täältä blogistasi löytyykään :P Heti iski hirveä maken-nälkä. ( Onneksi jääkaapista löytyy eilen tekemääni suklaa-kakkua, johon voisinkin testata seuraavan keran tuollaista kuorrutusta :) Kiitos inspiraatiosta, ja kiitos kommentistasi blogissani :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan herkullisia leivoksia ja kauniita kuvia!

    VastaaPoista
  4. Kiitoksia! Kiva kun tulitte vierailulle ja tervetuloa taas :)

    VastaaPoista