perjantai 11. marraskuuta 2011

pehmoiset sitruunakeksit


Pehmeät ja lempeän sitruunaiset keksit sopivat tarjoiltavaksi vaikka teekupillisen kera lämmittämään mieltä marraskuisen harmaan päivän jälkeen. :) Halusin hyödyntää kaappiin pyörimään jääneen sitruunan ja bongasin tämän ohjeen Lunni leipoo- blogista. Puolitin alkuperäisen ohjeen ja sain noin 15 pullean pyöreää keksiä tunnissa. Olikin hyvä kokeilu ja tällä ohjeella aion ehdottomasti leipoa uudestaankin!
Tässä ohje siis sen mukaan mitä itse tein, ja tästä tulee noin 15 muhkeaa keksiä.

Pehmoiset sitruunakeksit

3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl soodaa
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
125 g voita
2 dl sokeria
1 kananmuna
vaniljasokeria ripaus, maun mukaan
1 sitruunan raastettu kuori
noin 4 rkl sitruunan mehua (käytin 5 rkl)
lisäksi sokeria keksien pinnalle

Sekoita keskenään jauhot, sooda, leivinjauhe ja suola (sekä vaniljasokeri jos käytät sitä). Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, lisää kananmuna joukkoon ja vatkaa kunnes massa on kuohkeaa. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori (vain keltainen osa) voi-sokeri-vaahdon joukkoon. Purista sitruunan mehu samaan seokseen ja sekoita. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Ota taikinasta ruokalusikallisen verran massaa ja pyörittele käsissä palloksi. Kiepauta pallo vielä hienossa sokerissa ja aseta palloset uuninpellille noin parin sentin välein, niin että niillä on hieman kohoamisvaraa. Litistä keksejä hiukan painamalla niiden pintaa kevyesti sormin "latteammaksi". Paista keksit 175 asteisessa uunissa noin 8-10 minuutin ajan, koosta riippuen. Mitä pienempiä keksejä- sitä lyhyemmän aikaa uunissa. Keksien ei tarvitse saada paljonkaan väriä paistuessaan, näin ne säilyvät pehmeinä ja kimmoisina jäähdyttyään. Hyvän kypsyyden näiden keksien kohdalla tunnistaa mielestäni siitä, että yhtä keksiä kun kääntää, pohja on saanut kevyesti kullankeltaista väriä, se riittää! Säilytä mieluiten ilmatiiviisti, näin keksit pitävät ihanan pehmeytensä. 

5 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä pikkuleipiä :) Tämmöisiä on ihana antaa lahjaksi jossakin suloisessa rasiassa. Täytyypä ottaa resepti talteen :)

    VastaaPoista
  2. Linkitin blogisi blogiini? Eihän haittaa?

    VastaaPoista
  3. Kiitos ihanista kommenteista! :) Linkittäminen sopii tietysti mainiosti!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentista, ja tottakai linkittäminen sopii! Sinullakin on ihana blogi, olen käynyt silloin tällöin ihailemassa kauniita kuviasi. Tein muuten joku viikko sitten juuri näitä samoja keksejä, laitan ne blogiini myöhemmin tällä viikolla. :)

    VastaaPoista