maanantai 17. lokakuuta 2011

onnittelu-kermakakku


No niin, nyt ollaan taas kakkujen parissa. :) On ollut pientä paussia blogissa, eikä ole viime aikoina oikein  kamerakaan ehtinyt keittiöön mukaan. On tullut leivottua lähinnä omaan käyttöön leipää ja pannukakkuja yms. Onkin aina mukava kun saan tilaisuuden perehtyä lempiaiheisiini ihan pyynnöstä, eli kakkuihin.
Tämän 20 hengen kermakakun nimesin onnittelukakuksi kun sillä tapaa se taisi tulla osoitetuksi saajalleen. Kakussa on vähälaktoosinen täyte; väleissä pakastemansikkaa osin survottuna sekä vaniljamoussea Toven ohjeen mukaan. Pohja on 8 munan ja tehty 26 cm halkaisijan vuokaan. Pursotin reunapursotukset ruusutyllalla, ja ajattelin kehitellä vähän röyhelöitä peliin.. lopputulos on jokaisen itsensä nähtävissä. :) Kukat on vaahtokarkin makuista sokerimassaa, kuten myös kakun pinta ja pinnan alla tiivisteenä sokerikreemi. 


Tässä lähikuvassa vielä kukkaset joiden pintaa olen sävytellyt kevyesti elintarviketomuväreillä. Aika kesäistä fiilistä vielä tuli, mutta kesää on aina kiva muistella! :) Paljon onnea vielä päivänsankarille täältäkin!


4 kommenttia:

  1. Söpö prinsessan prinsessakakku pikku-prinsessoille! :)

    VastaaPoista
  2. Ihana kakku ja niin kaunis rasiakin :D Sopii hyvin linkitys, minäkin linkitän sivusi, jos se käy :D

    VastaaPoista
  3. Kiitos kaunis mukavista kommenteista teille! :)

    Ebe: Kivaa kun tulit vastavierailulle, linkittäminen sopii mainiosti!

    VastaaPoista