keskiviikko 10. elokuuta 2011

valkosuklaakakku

Valkosuklaa on mielestäni yksi parhaimpia raaka-aineita leivonnaisissa, kakuissa ja yleensä makeissa tarjoiltavissa. Koska valkosuklaa itsessään on makeampaa kuin esim. maitosuklaa yleensä, niin täytteeseen tulevaa sokerin määrää kannattaa harkita oman maun mukaan. Tässä kakussa käytin lisäksi täytteen joukossa pensasmustikoita, ja pohjaan mustikkatäytekaurakeksejä tavallisten digestive-keksien sijaan. Koristeena kakussa on sokeroituja pensasmustikoita. Ohje on otettu lehti-artikkelista ja mitoitettu n.20 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan:

Valkosuklaakakku

pohja:
150 g digestive- tai tavallisia kaurakeksejä
120 g sulatettua margariinia
1 rkl sitruunamehua

täyte:
 2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
2 munaa
1,5 dl sokeria (käytin hieman vähemmän)
2 tl vanilliinisokeria
4 liivatelehteä (+2rkl vettä)

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa kaulimella muovipussiin laitetut keksit muruksi. Sekoita keksimurujen joukkoon sulatettu rasva ja sitruunamehu. Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle. 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sulata valkosuklaa ja lisää vaahdotettuun kermaan. Lisää vaahtoon keltuaiset, tuorejuusto ja vanilliinisokeri ja vatkaa kevyesti sekaisin. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi ja lisää varovasti käännellen muun seoksen joukkoon. Purista liivatteista vesi ja sekoita ne kiehautettuun vesitilkkaan. Yhdistä seos täytteeseen ja vatkaa kevyesti sekaisin. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.


4 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköinen kakku ja on varmasti myös hyvää.:)

    VastaaPoista
  2. kiitos! makuyhdistelmä on toimiva ja teki kyllä tehtävänsä isommankin porukan kesken :)

    VastaaPoista
  3. Näyttävän ja herkullisen näköinen hyydykekakku! Valkosuklaa on myös mun lemppareita kakuissa ;)

    VastaaPoista