Ohjeesta tulee 10-12 tosi isoa keksiä.
Mustavalkoiset suklaapikkuleivät
2,5 dl vehnäjauhoja
0,6 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
8 rkl suolatonta voita notkistettuna (käytin margariinia)
1,75 dl sokeria
1 kananmuna
0,5 tl vaniljaesanssia (käytin vaniljasokeria)
170 g / 2,5 dl valkosuklaalastuja
1,25 dl pähkinöitä hienonnettuna (käytin pekaanipähkinöitä)
Kuumenna uuni vajaaseen 190 asteeseen. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, ruokasooda ja suola keskenään. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon kananmuna ja vaniljaesanssi. Nostele taikinaan varovasti kuivat aineet ja lopuksi sekoita joukkoon valkosuklaapalat ja pähkinärouhe (mitä isommaksi olet jättänyt valkosuklaan ja pähkinät rouhintavaiheessa, sitä maistuvampia sattumia on kypsissä kekseissä). Nostele kutakin keksiä kohden noin 0,5 dl verran (pistin vähän reilummin) taikinaa lusikalla leivinpaperin päälle uunin pellille. Jätä keksien väliin tilaa ainakin 5 cm, sillä ne leviävät uunissa. Tarvitset tähän satsiin kaksi uuninpeltiä. Litistä kukin keksi hieman päältä sormin. Paista keksejä noin 15 minuuttia keskitasolla, kunnes niiden pinta ja reunat ovat kypsiä. Siirrä keksit hetkeksi ritilälle jäähtymään. Ja nauti!
(Jotta keksien koostumus säilyy pinnalta rapeana, mutta sisältä pehmeänä, säilö keksit ilmatiivisti rasiaan tai kuvun alle, jotta saat nauttia tuoreiden keksien tunnusta pidempään.)
(Jotta keksien koostumus säilyy pinnalta rapeana, mutta sisältä pehmeänä, säilö keksit ilmatiivisti rasiaan tai kuvun alle, jotta saat nauttia tuoreiden keksien tunnusta pidempään.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti