lauantai 6. elokuuta 2011

kaurainen mustikkapiirakka

Taas on se aika kun mustikoita saa melkein tuhlata ruuanlaitossa. Meillä ainakin niin mustikkamaidot kuin piirakatkin tekee kauppansa. Ja mikäpä siinä mikäli mustikoiden terveydellisiin vaikutuksiin on luottaminen. :)
Tämä mustikkapiirakka on saanut pintaansa kaurakuorrutuksen ja täytteenä runsaasti mustikoita. Ohje on tutuksi ja varmaksi valinnaksi todettu peruspiirakkataikinaan sovellettu, varmaan jostain kaurahiutalepaketista aikoinaan bongattu. Pohja ei siis ole muropohja, vaan kuohkeampi ja paksumpi versio. Tässäpä siis alkuperäinen ohje joka on yhteen uunin pellilliseen:

pohja:
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl juoksevaa margariinia
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

täyte:
6-8 dl marjoja

pinnalle:
1,5 dl juoksevaa margariinia
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl kaurahiutaleita
Sekoita munat ja sokerit, lisää sekoitetut kuivat aineet, juokseva margariini ja maito. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Ripottele marjat tuoreina tai jos käytät pakastetta niin jäisinä, sekoita kuorrutteen ainesosat keskenään ja murusta piirakan pinnalle. Paista uunin keskitasolla 25-35 min. 200´C.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti