sunnuntai 21. lokakuuta 2012

mokkapalat


Ei sillä etteikö mokkapalat olisi tuttua tutumpia kahvipöydän makeuksia tai että niissä olisi nyt tällä kertaa joku uusi twisti mukana, mutta ihan vaan muistuttaakseni itseäni ja muitakin, tässä näitä nyt on. Mokkapalat on HYVIÄ... :))) Aikani netissä taas selailtua tämän ohjeen apinoin Monkeyfoodin sivulta, kiitoksia hehkutuksesta sinne päin! Sovelsin hieman ja merkkailin mukaan omat kommenttini. Kuorrutteen määrä on jokseenkin viitteellinen siltä osin että sen voi tehdä joko kokonaan tai puolittaa. Aiemmin tekemiini mokkapaloihin verrattuna tämä kuorrute oli mielestäni jotenkin sulavampaa ja koostumus parempi. Ohjeella saa pellillisen suussasulavia mokkapaloja, kappalemäärä riippuen kuinka isoiksi palat leikkaat. Nam nam.

 Takuuvarmat mokkapalat:
(ohje Monkeyfoodilta)

3 munaa (pistin neljä)
2,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2,5 rkl kaakaojauhetta (pistin 1 dl)
1,5 dl maitoa
150 g voita

kuorrute:
8 rkl kahvia (keitä vahvaa)
100 g voita
4 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
n. 6-8 dl tomusokeria




Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla. Sulata voi. Sekoita sitten jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon siivilöiden kuiva-aineseos ja sekoita. Lisää maito ja sulatettu voi ja kaada seos pellille. Paista n. 20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Tarkkaile ettei pohja pala. 

Kun pohja on kunnolla jäähtynyt, valmista kuorrute. Tässä vaiheessa homma menee sen verran överiksi että kuorrutemäärän voi halutessaan puolittaa. Kaloreita vaan tämän leivonnaisen suhteen on mielestäni turha laskea jos yleensä kuorrutuksen tekoon lähtee, että itse pistin koko satsin ja sillä mentiin mukavasti. ;) Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita sitten (siivilöiden) kaakao, tomusokeri ja kahvi, lisää joukkoon voi ja sekoita reippaasti tasaiseksi. Kaada jäähtyneelle pohjalevylle ja levitä tasaiseksi. Koristele halutessasi esimerkiksi nonparelleilla tai kookoshiutaleilla. Meiltä löytyi kaapista nonparelleja, jotka vetosi minuun kaikessa söpössä pastelliudessaan mutta ensi kerran jätän koristelematta söpöydestä huolimatta. Aikuiseen makuun kuorrute itsessään on riittävän makea. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa. Leikkaa haluamasi kokoisiksi annospaloiksi ja hurmaannu mokkapalan ja kylmän maitolasillisen piristävästä yhdistelmästä! 
Kyllä. Täysin ennalta-arvattavan tuttua ja turvallista. Mutta niin helppoa ja herkullista.

Sydämellisesti tervetuloa uusille lukijoille!  
Teitä tupsahtikin tänne kerralla useampi ja sekös ilahduttaa! 
:)

2 kommenttia:

  1. Ihan samoissa puuhissa ollaan täällä suunnalla :)
    Tosin tein munattomia :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepäs sattui. Hyvä tietää että niinkin toimii- mokkapalat maistuu aina :)

      Poista