torstai 18. elokuuta 2011

marianne-valkosuklaakakku

Tämä Marianne-valkosuklaakakku tuli tehtyä mieheni työpaikalle kahvipöytään. Pohjan tein tällä kertaa tummempana versiona domino-kekseistä, ja täytteenä valkosuklaamoussea (jo aiemmin jaetun valkosuklaakakun ohjeen mukaan) sekä mariannerakeita koristelussa. Marianne-rouhe toimii hyvin myös hyydykekakkujen ym reunakoristeluissa,koska tarttumapinnan kosteus kiinnittää rakeet ihan vain niitä siihen kevyesti "heittelemällä". Päälle kasasin vielä pienen keon suklaasta veistetyistä kiehkuroista.
Suklaan, vaniljan ja mintun makua sekaisin :)
Tässä vielä ohje kakkuun säveltämästäni pohjasta:
pohja:
1,5 pötköä domino-täytekeksejä
n. 100 g sulatettua margariinia (tai oman maun mukaan)

Murskaa keksit suljetussa pussissa esim kaulimella tai käytä sauvasekoitinta. Lisää joukkoon rasva ja sekoita sopivan paksuinen massa joka levittyy hyvin irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle peittäen pohjan kokonaan. Pistä jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen. 
(tässä kakussa käytin 24 cm halkaisijan vuokaa ja tein valkosuklaakakun täytettä 1,5 kertaisena) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti