Adventtiajan alkajaisiksi leivoin piparilta maistuvia muffinsseja. Nämä sopivat mainiosti glögin kaveriksi. Hassua kun hajuaisti kertoisi tarjolla olevan pipareita, mutta haukatessa syökin pehmeää muffinssia. :) Ohje on mainos vanhasta yhteishyvä-lehdestä. Tällä tulee noin 10-12 muffinssia, tein itse tuplasatsin ja paistoin taikinan muffinssipellin syvennyksissä paperisissa amerikanmuffinivuoissa. Korvasin maustetun rahkan maustamattomalla bulgarian jogurtilla ja vaniljasokerilla. Kannattaa kokeilla, huippu helppo ohje ja nopea tehdä!
Piparimuffinssit
100 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
1 prk (200 g) maustettua rahkaa Vanilja (käytin bulgarian jogurttia)
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl rusinoita
2 tl piparkakkumaustetta
2 1/2 tl leivinjauhetta
pinnalle tomusokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl rusinoita
2 tl piparkakkumaustetta
2 1/2 tl leivinjauhetta
pinnalle tomusokeria
Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri kevyesti. Vatkaa joukkoon kananmunat ja lisää rahka (maustamaton jogurttikin käy yhtä hyvin). Yhdistä keskenään kaikki loput aineet ja lisää joukkoon. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina voidellun muffinipellin syvennyksiin tai paperisiin amerikanmuffinivuokiin. Paista 200 asteisessa uunissa n. 12 minuuttia muffinsien koosta riippuen. Anna jäähtyä pellillä hetken aikaa ennen siirtämistä. Leikkaa paperista esimerkiksi tähti sabluunaksi ja siivilöi sitä apuna käyttäen hieman jäähtyneiden muffinssien pinnalle tomusokeria. Säilytä ilmatiivisti.
Herkullisen kuuloinen resepti ja herkullisia ovat myös kuvat :) Nam!
VastaaPoista