(1 uuninpellillinen)
5 dl vettä
4 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
1/2 rkl sokeria
1 tl suolaa
1/2 dl rypsiöljyä
4 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
1/2 rkl sokeria
1 tl suolaa
1/2 dl rypsiöljyä
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
4-5 dl vehnäjauhoja
pinnalle kaurahiutaleita
4-5 dl vehnäjauhoja
pinnalle kaurahiutaleita
Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi, sekoita keskenään kaurahiutaleet ja kuivahiiva ja lisää veden joukkoon. Sekoita joukkoon loput aineet ja vaivaa taikina tasaiseksi. Levittele levyksi uuninpellille leivinpaperin päälle vedellä kostutetuin tai jauhotetuin käsin. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita ja leikkaa kevyesti ruuduiksi esimerkiksi taikinapyörällä. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia ja paista 225 asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja rapea.
Kivoja tämmöisetkin ohjeet, mistä saa vähemmällä tekemisellä ja nopeammin jotain aikaan. Varmasti hyviä ja vieläpä terveellisiä! :)
VastaaPoistakiitos! nämä on nopeita tehdä ja säilyykin hyvänä useamman päivän. kannattaa kokeilla joku kerta :)
Poista