torstai 25. lokakuuta 2012

kaura-appelsiinimuffinssit





Tässä mausteisia kauramuffinsseja aamupalalle tai iltateen kaveriksi. Ohjetta mukailtu Mom foodie:n appelsiini-saksanpähkinä kauramuffinssien pohjalta, mutta jätin pähkinät pois. Nämä tuovat mieleen kaurakeksit ja kanelisen maustekakun. Muffinssit jäävät sisältä hyvin meheviksi. Ohjeella tulee yhteensä noin 16 kpl normaalikokoisia muffinsseja.

Kaura- appelsiinimuffinssit:

2,5 dl kaurahiutaleita
2,5 dl piimää
0,6 dl appelsiinimehua
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
noin 1 dl sokeria
noin 1 dl juoksevaa margariinia tai öljyä
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
n. 0,5- 1 rkl leivinjauhetta
1 appelsiinin kuori raastettuna
tai
1 dl appelsiinimarmeladia
(halutessasi lisäksi 2,5 dl pähkinärouhetta esim saksanpähkinää)

Laita uuni kuumenemaan 175 asteiseksi. Sekoita keskenään kaurahiutaleet, piimä, mehu, vaniljasokeri, kaneli ja suola. Pese ja raasta koko appelsiinin kuori ja lisää taikinaseokseen (tässä kohtaa voi vaihtoehtoisesti käyttää desin marmeladia). Lisää joukkoon kananmuna, rasva ja sokeri ja vatkaa hyvin sekaisin. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää sekoitellen taikinaan. Sekoita seos tasaiseksi ja lusikoi esim muffinssipellin voideltuihin syvennyksiin tai käytä valmiita paperisia muffinivuokia, täyttäen syvennyksistä noin 2/3. Muffinssit nousevat uunissa hieman. Paista 175 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia. Ei kannata availla uunia paistumisen aikana paljoa ( kuten allekirjoittanut) ettei kypsyvä pullea muffinssi lässähdä kasaan. Anna jäähtyä ja tarjoile! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti