tiistai 19. marraskuuta 2013

Key lime pie


Key lime pie on raikkaan makea piiras. Tämän ohjeen löysin ihanasta Kanelia ja kardemummaa- blogista. Ohje on tosi helppo, eikä aineksiakaan vaadita liian montaa eri sorttia. Kuvissa näkyvä torttu on tehty hieman suuremmalla pohjalla, ja määrät isompaan pohjaan näkyy suluissa. Alkuperäisen ohjeen mukaan tehtynä suosittelen käyttämään noin 20 cm halkaisijan irtopohjavuokaa.



Hienonna keksit esimerkiksi sauvasekoittimella ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla, ja jätä vuoan ulkopuolelle jäävät leivinpaperireunat reilusti liian suuriksi, rasvan valumisen varalta. Reilun kokoinen leivinpaperialusta auttaa myös tortun siirtämisessä tarjoilualustalle ja ylimääräiset paperireunat saa lopuksi leikattua helposti tortun reunoja myöden saksilla, kun se on tarjoiluvadilla. Voitele vuoan reunat kevyesti. Painele keksiseos tasaiseksi vuoan pohjalle (painelin itse keksiseosta myös reunoille niin saa kivat reunat tortulle). Paista pohjaa 150 asteisessa uunissa n.10 minuuttia. Nosta pohja jäähtymään.
 

Pese limetit hyvin ja kuivaa. Raasta kuori hienoksi raasteeksi (vain ulommainen vihreä kuori!). Purista hedelmistä mehu.Vatkaa keltuaisia kulhossa sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja vatkaa lisää. Lisää lopuksi limen kuoriraaste ja mehu, sekoita tasaiseksi. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Ripottele jäähtyneen piirakan päälle paahdettuja kookoslastuja, valkosuklaaraastetta tms koristeeksi.

Piirakka on valmis nautittavaksi samana päivänä, parin tunnin päästä. Säilytä piirakkaa jääkaapissa ja ota huoneenlämpöön hetkeksi ennen tarjoilua.
 

4 kommenttia:

  1. Eikä! Niin herkullisen näköinen, että voin kuvitella sen maun. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ON herkullista. :) Loistavaa jos ulkomuotokin kielii siitä. Kannattaa kokeilla ellei ole vielä tullut leivottua tätä. Verrattuna sitruunamarenkitorttuun (joka on toinen sitrusherkkulempparini) tässä täyte on niin kermaisen täyteläistä että jos jotain jää tarjoilusta jäljelle, ei loppua malttaisi laittaa jääkaappiin...

      Poista
  2. On kyllä todella hyvää! :) Kivalta näyttää toi lastukoristelu. Voiskin joskus kokeilla käyttää tota kondensoitua maitoa.

    VastaaPoista