Runebergin tortut:
(8-10 kpl)
225 g voita
1 1/2 dl sokeria (voi laittaa myös puolet määrästä fariinisokeria)
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
1 1/2 dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
kostutus:
amaretto- makusiirappia
(esim. Monin Amaretto- makusiirappi)
koristeluun:
vadelmahilloa ja tomusokerikuorrutusta reunoille
225 g voita
1 1/2 dl sokeria (voi laittaa myös puolet määrästä fariinisokeria)
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
1 1/2 dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
kostutus:
amaretto- makusiirappia
(esim. Monin Amaretto- makusiirappi)
koristeluun:
vadelmahilloa ja tomusokerikuorrutusta reunoille
Vaahdota voi ja sokeri, lisää joukkoon kananmunat. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Annostele taikinaa vuokiin enintään puolet niiden tilavuudesta, ne nousevat paistumisen aikana aika kivasti. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, riippuen mitä vuokia käytät. Tarkkaile siis kypsymistä loppuvaiheessa. Anna leivosten jäähtyä rauhassa, mutta suojaa kuivumiselta. Kostuta leivoksia kevyesti dippaamalla ne yksitellen makusiirapissa syvällä lautasella ja koristele. Annostele nokare hilloa keskelle leivosta ja pursota tomusokerikuorrutteella rengas hillon ympärille. Nautitaan Runebergin päivänä tai jo hyvissä ajoin kun makeanhimo yllättää! :)
Nam! Muistatko mistä hankit vuoat?
VastaaPoistaJuu kyllä tuoreet kotitekoiset runebergin tortut on aika namia :) Eihän niitä kerralla montaa syödä mutta yksi per herkuttelija kahvin kera on ihan kiva satsi jos vaikka vieraita tulossa juuri sille päivälle.
PoistaRunebergintorttuvuoka jota käytän on Iloleipurien silikonivuoka. Esim tämän linkin takaa lisää tietoa vuoasta:
http://www.iloleipuri.fi/tuotteet/Runebergintorttuvuokasilikoni/193
...olisikohan se ollut joku Prisma tms isompi tavaratalo josta aikanaan hankin. Varmaan löytyy vieläkin! Vuoka on tosi hyvä ja sillä paistuu tortut siististi yhdessä "astiassa" ja pullahtavat kypsinä vuoasta nätisti ulos kun muistaa vain ensin antaa jäähtyä.
Hei! Voisitko kertoa, miten saat noista Runebergin tortuista noin tasakattoisia? Olet ilmeisesti kääntänyt ns. pohjan yläpuolelle, koska leivoksen "katto" on noin tasainen. Mutta oletko leikannut pohjasta palan pois, jotta leivokset pysyvät noin tasaisesti pystyssä? Kiitos avustasi etukäteen. Terveisiä ja hyvää jatkoa toivottelee Riikka
VastaaPoistaHei Riikka! Kiva kun kävit blogissani. Arvasit oikein. :) Runebergin tortut olen tosiaan tainnut kääntää ylösalaisin ja kuperan osan leikkaamalla pois saa vähän vähemmän keikkuvia yksilöitä tarjolle. Kannattaa kokeilla :) Pahoittelut että vastaus kesti näin pitkään... -ilona
Poista